WIEPMUSIC © 2019   WEBDESIGN  BY  VOSSEN FILM & FOTO |  COPYRIGHT NOTICE

Music

WIEP

Singer

ABOUT

Wiep (1Wiep (26-06-1990) is een nuchtere zangeres en komt uit een klein Brabants dorpje. Ze is vastbesloten om iets van haar leven te maken. Met haar hese stemgeluid heeft ze een echte eigenheid waaraan mensen haar herkennen. Vanaf kleins af aan is muziek een van haar dagelijkse bezigheden. Haar moeder zingt zelf ook graag. Door af en toe mee te gaan naar optredens van haar moeder werd Wiep’s gevoel bevestigd; Optreden, dat is wat ze ook wilde doen.  

Vanaf haar 8e jaar begon ze met eigen liedjes schrijven. In 2002 is ze gestart met zanglessen nemen en in een coverbandje gaan zingen. Ook trad ze regelmatig her en der op als solozangeres. Op haar 14e werd ze eerste in een plaatselijke talentenjacht. Hiermee won ze een demo-opname. Ze was 16 toen ze auditie deed voor de Rockacademie in Tilburg en werd, ondanks haar gebrek aan vooropleiding, aangenomen. Daar heeft ze met verschillende muzikanten samengewerkt waarmee ze de ideeën die in haar hoofd zaten perfect kon vertalen naar complete nummers.

In november 2008 is ze te gast geweest bij Giel Beelen op 3fm en haar eigen nummer ‘Save The World’ werd door Giel heel enthousiast ontvangen. In maart 2009 won Wiep de Talentenbeurs in Amsterdam.

 

In juni 2010 besloot Wiep te stoppen met de Rockacademie. Ze raakte haar passie voor muziek kwijt. Met het gevoel niks te hebben om te verliezen, schreef ze zich in voor een nieuwe talentenshow van rtl4; The Voice Of Holland. Het programma bleek een groot succes en Wiep haalde het tot de laatste 22, als een van de 6 talenten van het team van Angela Groothuizen. Toen Wiep de show moest verlaten, verzekerde Angela het publiek dat ze meer van Wiep zouden gaan horen en beloofde haar een single. Na vele schrijfsessies met topmuzikanten Jeroen Molenaar en Dick Kok ontstond “Stranded”. Deze debuutsingle word in februari 2012 uitgebracht. Hierna volgden nog een aantal singles die ze samen met de Sub-bass Music Group heeft gemaakt. Ook schrijft ze veel voor en met dj’s/producers en voor andere artiesten.

 

 

Wiep heeft sinds 2011 een eigen zangpraktijk waar ze zangles geeft aan jong en oud; Wiep Music. Ze houdt er absoluut niet van iemand of zichzelf in hokjes stoppen, maar als ze haar stijl zou moeten omschrijven zou het pop zijn. Een wat completere omschrijving; singer-songwriter pop/rock.